Måndag 20. september kl. 19 kan du sjå og høyre Elisabeth Åsbrink, Mattis Øybø og Guri Hjeltnes samtale om korleis fortida påverkar oss. Det er Litteraturhuset i Oslo som let oss ta del i dette arrangementet, og dei skriv følgjande om det:

“Når fortiden innhenter oss
Hvordan påvirker fortiden oss, i synet på egen historie? Og hvordan formes vår identitet  gjennom fortellingene vi skaper? Elisabeth Åsbrink og Mattis Øybø har begge skrevet romaner der hemmeligheter og tabuer nøstes opp, og der andre verdenskrig og jødenes historie i Europa er sentrale omdreiningspunkt.

Svenske Elisabeth Åsbrink er journalist og forfatter, og med Forlattheten har hun tatt steget inn i romansjangeren. Her følger hun tre kvinner gjennom generasjonene, i London, Sverige og Thessaloniki, i en fortelling som ligger tett opp mot hennes egen familiehistorie.

Mattis Øybø er forfatter av en rekke kritikerroste romaner, og hans nyeste roman Den siste overlevende er død består av fem ulike fortellinger om folk i nåtiden som på ulike måter opplever at fortiden siver inn i nåtiden. Og jøden Isak Meyer dukker stadig opp. Hvem var han egentlig?

Åsbrink og Øybø møter kritiker og direktør ved HL-senteret, Guri Hjeltnes til samtale om historie, minner og forbindelsene mellom fortid og nåtid.”
(http://litteraturhuset.no/arrangement/nar-fortiden-innhenter-oss/)

Meld deg på til Gol bibliotek på tlf. 902 87 526 eller e-post gol.bibliotek@gol.kommune.no seinast fredag 17. september og få med deg denne litteratursamtala!

Er du sjuk eller har korona-symptom, kan du ikkje koma inn til oss. Me overheld elles dei korona-restriksjonane som no gjeld.

Gratis inngang og enkel servering – vel møtt!