Lesetips for 5. – 7. klasse

Le og lær
samtidig!

Kokotopia i antikken. Filosofer, kykloper og sportsidioter av Simon Stranger

Simon og Helenas tidsreise går denne gang til antikkens Hellas. De greske filosofene har aldri vært morsommere, OL har aldri vært villere, demokratiet har aldri vær sprøere og Sokrates har aldri vært mer irriterende. «Kokotopia» er en humoristisk serie hvor hovedpersonene Simon og Helena opplever verdenshistoriens forskjellige tidsepoker. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Les også dei andre Kokotopia-bøkene:
– Kokotopia i oldtiden. Mumier, pyramider og livsfarlige labyrinter
– Kokotopia i steinalderen. Mammuter, mysterier og masse, masse stein
– Kokotopia i middelalderen. Riddere, hekser og prikkedøden

Passar for deg som likar humoristiske forteljingar, og å lære om dei ulike tidsepokane i verdshistoria.

 

Første bok i serien om å kunne reise inn i bøker. Glimrende høytlesingsbok!

Tilly og bokvandrerne av Anna James

Siden moren forsvant, har elleve år gamle Tilly funnet trøst i bøkene hos besteforeldrenes bokhandel, Pages & Co. Men når hennes favorittkarakterer, Anne fra Bjørkely og Alice fra Eventyrland, dukker opp i butikken, blir plutselig Tillys eventyr veldig ekte. Ikke bare kan hun følge Anne og Alice inn i deres spennende verden, hun oppdager at hun kan vandre inn i hvilken som helst historie. Tillys evner kan til og med hjelpe henne med å løse mysteriet om hva som skjedde med moren mange år tilbake. Anna James’ debutroman er en historie om bøkenes magi og fantasiens kraft. Omtalen er utarbeidet av BS

Passer for deg drømmer om å møte yndlingskarakterer fra bøker i virkeligheten …

 

Hold deg fast!

Verdens verste biltur Marius Horn Molaug

Ruben blir med bestevennen Kent på en fartsfylt biltur hvor mye rart skjer, selvfølgelig! De skal til Hammerfest, hvor Kent skal delta i en konkurranse om å overta arven til oldefaren sin. Det oldefar er opptatt av, er fint hår, og det er mange “Kenter” fra ulike deler av Norge og verden som konkurrerer med mer eller mindre skitne midler…

Passer for deg som liker ordspill og sprø scener.

 

Skipbrudden fotballproff o’hoi!

Zidanes dans av Arild Stavrum

Fotballtreneren Zinadine Zidane har på mystisk vis forsvunnet inn til et ukjent sted gjennom et Playstation-spill, rett før en avgjørende kamp! Mikke og vennene hans er de eneste som vet det, så de må hjelpe ham. Redningsaksjonen går tilbake i tid, til verdens første fotballkamp (i Skottland), til slaget ved Stanford Bridge og til skyttergravs-fotball i første verdenskrig! De kan bare vinne gjennom å samarbeide…

Passer for deg som liker fotball og kanskje også dataspill?
Synne, Ål bibliotek

 

Sommerfugler i magen!

Kys mik av Mari Grydeland

Kys mik er “Kyss meg” i runeskrift. Sara og bestevennen Jonatan blir dessverre nødt til å skrive om runer i en skoleoppgave. Så flaut! En eller annen har lagt en lapp med “Kys mik” på på pulten til Sara, hvem? Sara blir kvalm bare av tanken på å være ute i mørket. Likevel sier hun ja til å bli med på speidertur ute i skogen fordi Jonatan har fått diabetes og må ha en venn med seg. Så begynner det ei ny og tøff jente i klassen, Emmy, som faktisk er speider…hva skal Sara gjøre?

Passar for deg som syns at kyssing er ekkelt…eller? 

 

Usentimentalt, rørande, trist og humoristisk om eit barns oppleving av krigen

En gang og Så av Morris Gleitzman

Felix har budd på ein katolsk barneheim i over tre år. Foreldra er bokhandlarar, og han ventar på at dei skal koma og hente han så snart dei har ordna opp i “problema sine”… Når han plutseleg får sjå “disse nazistene eller hva de nå kalles” brenne jødiske bøker, tenkjer han at han må finne bokhandlar-foreldra sine for å advare dei. Han rømmer frå barneheimen, og på reisa ser han mykje forferdeleg. Men Felix har ein ukueleg optimisme, ei evne til å lage seg eigne historier og ikkje minst evnar han å hjelpe dei han møter.

Med eit enkelt, men likevel kraftfullt språk er dette ei historie som gir håp og trøyst sjølv i skildringa av grusomme hendingar. Forteljinga er delt i to bøker, En gang og Så.

Passar også perfekt som høgtlesingsbok, gjerne som utgangspunkt for viktige samtaler om krigen.

 

Sommarfuglane inni meg døyr. Dei fell som svarte steinar og landar hardt i botnen av magen.

Kampen av Geir Egil Eiksund

11 år gamle Andreas gler seg til sommarferie og til å spele fotball kvar einaste dag saman med Sara og dei andre frå klassa. I løpet av sommaren flyttar det ein ny gut til bygda, Viljar. Han har United-kaps og eit veldig fint smil. Hjarte til Andreas slår raskare når dei er saman. Samstundes driv Sara og sender hjartemeldingar heile tida, og Andreas veit ikkje kva han skal svare tilbake. Dette er ei forteljing om sklitaklingar og hjartebank, vennskap, kjærleik og sjalusi, men aller mest er det ei forteljing om Andreas som må bli kjend med seg sjølv på nytt desse sommardagane. Forteljing for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av Biblioteksentralen.

Passar for deg som likar bøker om vennskap og kjærleik – og fotball!

 

 

Humoristisk bok med mange teikningar

Passe happy av Kari Stai

Juri er snart 12 år og er usikker på absolutt alt. Han prøver å finne ut av seg sjølv, kjærleiken, fotballen og kor langt tunga skal inn i eit kyss før ein ikkje får puste. Når Juri ser på Sofi mistar han nesten pusten for ho er så fin, men sjølvsagt vil han ikkje døy. Juri ynskjer at alt skal bli som før. At pappa ikkje måtte flytte, og at bestevenninna Evy ikkje blei så rar. Juri skjønar ikkje kvifor han har så mange kjensler i seg. Jordkloden snurrar så altfor fort. Om han berre kunne stått litt meir i ro.
Dette er ei forteljing om store og små tankar, og om å stå støtt sjølv om alt vert endra. Omtalen er utarbeidd av BS.

Passar for deg som likar morosame og romantiske forteljingar.

 

 

Spennande teikneserie fra ny fantasy-verd.

Lightfall av Tim Probert

Bea og Cad er bestevenner, men de utgjør en uvanlig duo. Bea er et menneske, og Cad er en galdurianer. De må legge ut på et stort eventyr for å redde verdenen sin, den magiske planeten Irpa. Om de ikke gjør noe, vil planeten havne i et evig mørke. For å redde den setter de av gårde på en lang reise for å finne den eneste som kan hjelpe. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.

Passer for deg er Amuletten-fan og gjerne vil lese noko som liknar.

 

 

Kjempefin tegneserie

Mira av Sabina Lemire og Rasmus Bregnhøi

Mira føler seg litt ensom og utenfor fordi bestevenninnen har startet en kjærlighetsklubb sammen med den nye, kule jenta i klassen. En av forutsetningene for å bli medlem er at man må ha vært forelsket. Noe Mira aldri har vært, men hun har prøvd mange ganger. Mira tenker at dersom hun bare bestemmer seg for å tenke veldig hardt på en av guttene i klassen, sånn ca. en halvtime hver dag, da må hun vel bli forelsket. Det kan da ikke være så vanskelig. Dette er en fortelling om å være venner, om å bli forelsket, om å bli litt flau av moren sin av og til, og om å savne en far. Den handler også om å ha kosebamsen fremme på rommet den ene dagen, for så å legge den i skapet den neste fordi det kommer gjester til bursdagsselskapet. Tegneserieroman for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Passer for deg som liker historier om vennskap

 

Lett å lesa, om forelsking

Apropos forelska

Det er haustferie, og Tuva skal vere med mamma på båttur til Tyskland. Mamma seier at det blir kjempeartig, og at Tuva kjem til å få mange nye venner. Tuva synest ikkje ho treng nye venner. Det ho treng, er ein kjærast. Og det må vere Simon. Superkjekke Simon i klassen. Som har eit smil som gjer Tuva varm og full av sprett. Eit lite smil frå Simon er tusen gonger betre enn ein dustete båttur.
Lettlesen for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.

Passar for deg som likar lettlesne bøker om kjærleik.

 

Tips til alle som venter på neste bok i Amuletten-serien!

Kjempene bok 1

Seks barn fra forskjellige steder i verden, dvs. Skottland, Kongo, Kambodsja, Canada og Tyskland, er blitt utvalgt av fem forskjellige kjemper. Sammen må de kjempe imot onde krefter. De rekrutterte barna har forskjellige bakgrunner og alle er blitt rekruttert av sin kjempe for at de sammen skal redde verden. Hver av kjempene representerer en naturkraft. Hver bok i serien «Kjempene» handler om ett barn og deres kjempe. Serien er på totalt 6 bind, hvor alt samles til en episk avslutning i det 6 bindet. Tegneserie for mellomtrinnet.

Passer for deg liker tegneserierr med eventyr og spenning.
Anne Berit, Hemsedal bibliotek.

 

 

Romantikk og drama med overraskende slutt

Jeg drømte at du drømte om meg

Adas lærer sier at hun bør prøve å være mer som de andre og ikke la seg irritere av alle rundt seg. Det er lettere sagt enn gjort når jentene i klassen er idioter, mor ikke skjønner noen ting og storesøster plutselig bare snakker om feminisme. Farmor, som liker å sole seg toppløs og er litt skummel, er den eneste som forstår Ada nå. Når Ada er med farmor kan hun stille de vanskelige, store spørsmålene og være seg selv. Hun tør til og med å snakke høyt om Victor, som hun er forelsket i samtidig som hun tenker på meningen med kjærligheten og selve livet. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Passar for deg som liker å lese om drama og kjærlighet

 

 

Bli med på ei spennande tidsreise og lær om Noreg si lange og interessante historie

Supervulkaner og digre dinosaurer: den kjempestore boka om Norges kjempelange historie

Bli med tilbake i tid, til Norges forunderlige forhistorie. Her er både dinosaurer, monsterøgler og ullhårede mammuter. Les mer om hvordan supervulkaner sprutet lava over Oslo og om skumle monsterøgler store som busser som svømte rundt i havene våre. Boka gir en lettfattelig oversikt over Norges forhistorie. Les mer om for eksempel at landet vårt har ligget ved ekvator, eller at verdens dypeste funn av en dinosaur er gjort i Norge. På en underholdende måte forteller boka om alt som er spennende å vite om hvordan landet ble til. Boka er rikt illustrert. Sakprosa for mellom-/ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Passar for deg som er nysgjerrig på korleis landet vårt vart til, syns det er spennande med dinosaurar, vulkanar og monsterøgler og likar bøker med kule teikningar.

 

 

Spennande om ei verd der robotane styrer og menneska er (nesten) utrydda

Det siste mennesket av Lee Bacon

I fremtiden har robotene eliminert alle mennesker. Det er den tolv år gamle roboten XR_935 glad for. Uten menneskene finnes det ingen forurensing, ingen krig, og ingen kriminalitet. I denne nye verdenen har alle individer en plass og en mening med livet, og hele samfunnet går som på skinner. Men så støter XR på noe umulig, menneskejenta Emma. Hele livet har XR blitt matet med propaganda om hvor onde og farlige mennesker er, men Emma virker ikke som han hadde trodd. Hun virker redd, og hun trenger hjelp. Sammen med to andre roboter legger XR og Emma ut på en farlig reise hvor de bryter alle protokoller og risikerer alt – for vennskap, åpenhet og godhet. Science fiction for mellomtrinnet.

Passer for deg som går på mellomtrinnet og har lyst på ei spennande bok med robotar, science fiction og mykje spenning
Camilla, Hemsedal bibliotek

 

 

 

 

Boka har en god blanding av sladder, kjærlighet og vennskap.

Fake av Mina Lystad

Marie er villig til å gå langt for å bli skoleavisens neste redaktør. Hun har innsett at det er det saftigste sladderet som får mest oppmerksomhet. I et intervju med skolens kjekkeste gutt, Tarjei, pynter hun derfor på sannheten. Også i skolegården blir fake news big news, og Marie må stå for valgene hun har gjort, samtidig som hun må tørre å tro på seg selv. Dette er en frittstående oppfølger til «Nørd».

Passer for deg som liker drama, kjærlighet og verdien av vennskap.
Sandra, Geilo bibliotek

 

 

 

 

Om kjønn, tilhørighet og vennskap

Jeg er Leona av Line Baugstø

Å begynne på ungdomsskolen kan være vanskelig nok i utgangspunktet, men Leona har ekstra utfordringer. Hun er født med guttekropp. Heldigvis har hun bandet «De fire løvene» sammen med bestevenninnen Malin, Amina og Emil. Så skjer det at Leona blir forelsket i Emil, som også Malin er forelsket i. Leona lurer også på om noen kan bli forelsket i henne, som er den hun er. Leona og Malin leter også etter svar på hvem som sender Leona ekle bilder og meldinger. Frittstående oppfølger til «Vi skulle vært løver». Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen

Passer for deg som kjenner på det å passe inn. 

 

 

 

 

Miljøkrim

Det brenner! av Sunniva Vagstad

Under et rollespill i skogen ender 13 år gamle Siv og vennene hennes med å starte en brann ved et uhell, og det ender i katastrofe. Ungdommene flykter for livet, og alle kommer seg trygt unna flammene. Unntatt Tor. Det er ingen som etterlyser ham og ingen som vet hva som skjedde med ham. Den engelske nykommeren Ran er av uvisse årsaker helt besatt av å finne Tor, og Siv slutter seg til ham. De starter sin egen etterforskning, finner ut mer enn de skulle ønske. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen

Passer for deg som liker krim og spenning!
Anne Berit, Hemsedal bibliotek

 

 

 

 

Kan ein kjærleikssong redde alt?

Rundt jorda og tilbake, Inger Johanne Sæterbakk

Jonas (12) ynskjer mest av alt at mamma og pappa skal finne saman att. Pappa har funne seg ein ny kjærast. Mamma er trist. Jonas går som på nåler og prøver å gjøre ting litt bedre. Så vil mamma leige ut kjellaren der Jonas har rommet sitt. Ei jente skal flytte inn på rommet hans, og han må bu med veslebror! Korleis skal han få øvd på songen til skulekonserten?

Passer for deg som treng å hugse på at alt kan bli bra.
Synne, Ål bibliotek

Vil du låne? Klikk her.

 

 

 

Spennende grøsser for barn.

Pass deg for dukken av Michael T. Ford

Mara finner dokka Chalotte i butikken Skrekk og gru. Charlotte passer perfekt til Miras dokkehus, men så begynner skumle og mystiske ting begynner å skje. Ting forsvinner fra Maras rom, hun hører rare lyder om natten og noen har klippet en lokk av håret hennes mens hun sov. Hva slags dokke er egentlig Charlotte?

Passar for deg som liker å grøsse litt!
Ingebjørg, Hol folkebibliotek

Vil du låne? Klikk her.

 

 

 

Spennande teikneserie med Harry Potter-vibbar.

Nikoline - kryptozoologi for begynnere

Den berømte kryptozoologen Arthur Balzar holder et eksklusivt kurs med mytiske skapninger og magi på timeplanen. Nikoline har vært så heldig å få plass på kurset, men når flere av elevene forsvinner på mystisk vis skjønner Nikoline at alt ikke er som det skal. Dette er en fortelling om en verden full av utrolige skapninger, spennende opplevelser, magi og vennskap.

Passar for deg som er fan av Harry Potter, Amuletten eller Nordlys.
Camilla, Hemsedal bibliotek

Vil du låne? Klikk her.

 

 

 

Fartsfylt miljøroman

En himmel full av skyer av Arne Svingen

11 år gamle Henrik har fått verdens verste beskjed av legen. Han har kreft som har spredd seg, og det finnes ikke behandling videre. Han har ca. 1 år igjen å leve. Da bestemmer Henrik seg for å slutte på skolen og bruke den siste tiden til å redde verden. Han legger en plan for hvordan han skal få mer oppmerksomhet og engasjement rundt miljøsaken. Med autografblokka i hånda, møter han statsministeren utenfor statsministerboligen. Planen er å få statsministeren på egenhånd, og true henne til å høre på ham. Med seg på laget har han fått statsministerens datter. Henrik gjør mange stunts for miljøsaken, men dessverre får ikke miljøsaken nok fokus. Da setter Henrik og Sofie i gang en underskriftskampanje kun for barn og ungdom. På fartsfylt, humoristisk og driftig måte setter Henrik i gang den største og villeste redningsaksjonen noensinne. Fortelling for mellomtrinnet.

Passer for deg som er opptatt av miljøet og som drømmer om å kidnappe statsministeren!
Linnea (12), Nesbyen bibliotek.

Vil du låne? Klikk her.

 

 

 

Drøm eller virkelighet?

Charlie drømmevandrer av Svein Tindberg

Charlie på 12 har bodd ett år på et nytt sted sammen med den distré faren sin, som reiser mye. Mamma er forsvunnet. Charlie har bare én ting han er god til: å drømme. Og hverdagen frister det ofte å rømme fra, blant andre bølla Bård… Men så begynner det å skje ting i drømmene som virker skummelt kjent. De kommer fra virkeligheten! Og snart må Charlie være en virkelig helt, i drømmeverdenen Adnafjell.

Passer for deg liker litt skumle, men fine eventyr
Synne, Ål bibliotek.

Vil du låne? Klikk her.

 

 

 

Mot og mysterier

Tåkedis av Frode Eie Larsen

Hannah er datter av den lokale politisjefen i en liten kystby. Hun jobber knallhardt som juniorsyklist og har sans for mysterier og hemmeligheter. Når hun finner en jakke skylt på land i fjæra, forteller magefølelsen henne at noe er galt. Men verken faren hennes eller bestevennen Einar deler overbevisningen hennes, helt til det blir klart at den eneste motstanderen av den lokale utbyggingen er meldt savnet. Hannah, Einar og hunden Turbo følger sporene, og i den lille skjærgårdsbyen dukker det opp saker om falske penger, luksusyachter, amerikanske investorer og forsvunne politikere. Hannah, Einar og Turbo havner i nervepirrende situasjoner når de prøver å løse mysteriet. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Passer for deg som har en detektiv i magen
Synne, Ål bibliotek.

Vil du låne? Klikk her

 

 

Historien om Victor

Bare Victor

Forfatteren er en av Norges mest populære You Tube-profiler, særlig blant barneskoleelever. Slik har det ikke alltid vært. Som barn følte han seg utenfor. Han turde ikke være seg selv, hadde ingen å være sammen med og fikk ikke være i fred. Her forteller han i tekst og tegneseriestriper om hvordan det føltes, hva som skjedde, hva han skulle ønske skjedde og om hvordan man kan være med å endre noens liv til det bedre. Sakprosa for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Passer for deg som vil vite mer om Victor Sotberg.
Linda, Nesbyen bibliotek.

Vil du låne? Klikk her

 

 

Sci-fi med glimt i øyet

Det siste mennesket av Lee Bacon

I denne boka har robotene overtatt jorda og fjernet menneskene. Det var den beste løsningen for jorda, mente de. Men en dag finner den 12 år gamle roboten XR_935 og kameratene hans noe som ligner mistenkelig på ei menneskejente. Hun kaller seg Emma og sier at hun ikke er farlig. Skal de merke henne for tilintetgjøring, som de har lært at de skal?

Passer for deg som har lyst til å se på verden på en ny måte.
Synne, Ål bibliotek.

Vil du låne? Klikk her

 

 

Roadmovie for bokslukeren

Freddie yates´mirakuløse reise

Freddie drar på eventyr sammen med kompisene sine for å finne den ekte faren sin. Men de har ikke egentlig planlagt ekspedisjonen, så hva gjør de når rare ting de gjør blir tolket som ekte undere? Folk tror de er superhelter! For å bare gjøre alt verre, blir de jaktet på av noen personer som vil ha tak i en gullring. Det blir ganske så sprøtt og spennende! Første bok i ny serie.

Passer for deg som liker at mye rart skjer.
Synne, Ål bibliotek

Låne? Klikk her

 

 

Spennende hverdagdrama med overraskelse til slutt!

Sykt barnslig av Morten Solheim

Trine Halvorsen er snart tolv år gammel, men hun er absolutt ikke klar for å begynne å bli voksen. Om hun skal slutte å leke, og om mamma skal få seg ny kjæreste, da er barndommen definitivt over. Trine prøver å beholde bestevenninnen Stina uten å legge barndommen sin bak seg. Hun og kompisen Noah setter seg også fore å gjøre detektivarbeid for å finne ut om mamma egentlig har kjæreste, og hvem det er, og om de kanskje kan klare å sabotere forholdet. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Passer for deg som lurer på om du noen gang må slutte å leke.
Linda, Nesbyen bibliotek

Låne? Klikk her

 

 

Eventyrlig og morsom fantasy for mellomtrinnet.

Den skjeve mynten av Jennifer Bell

Når bestemoren blir fraktet til sykehus, kan verken Ivy Sparrow eller hennes irriterende storebror Seb forestille seg hva som venter dem. Når søsknene returnerer til bestemorens hus, finner de stedet plyndret av ukjente inntrengere. En mystisk fjær skriver en illevarslende beskjed på kjøkkenveggen, og en veldig rar politimann er fast bestemt på å pågripe dem, med en toalettbørste. Ivy og Seb klarer å flykte, men de ender opp i en merkelig verden. De onde kreftene nærmer seg med stormskritt, og hvis Ivy og Seb noen gang skal få se foreldrene sine igjen, må de komme til bunns i en familiehemmelighet som er like skambelagt som den er utrolig. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.

Vil du låne boka? Klikk her.

Passer for deg som vil bli med til en merkelig og magisk verden der alt kan skje.
Camilla, Hemsedal bibliotek.

 

 

Fra nørd til ninja!

Ninjakid av Anh Do

Nelson vet veldig godt at han er en nerd. Da han våkner på 10-årsdagen sin oppdager han at han har fått noen utrolige ninjakrefter. Han er faktisk den siste ninjaen i verden. Med hjelp av bestemorens rare oppfinnelser og den merkelige fetteren Kenny må Nelson lære å mestre livet som ninja og redde verden. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.

Dette er første bok i serien om Ninjakid, og pr januar 2021 er det kommet 4 bøker i serien. Hele serien finner du her.
Vil du låne boka? Klikk her.

Passer for deg som liker tull og tøys, superhelter og bøker med mange illustrasjoner.
Anne Berit, Hemsedal bibliotek.

 

 

Frostfylt vintereventyr

Vindeltorn av Tone Almhjell

Noe er galt med det gamle huset familien til Lin har leid. Klokkene tikker for sakte. Rosebedet er dekket av rim, selv i øsende regnvær. Og når en mystisk nøkkel merket “Vindeltorn” dukker opp, finner Lin en sprekk i kjellerveggen. En portal til et snødekt rike, Silver, hvor alle døde dyr som en gang har elsket et barn bor. Hun blir gjenforent med Rufus, kjæledyret hun begravde under rosebusken. Sammen må de finne den forsvunne Vinterfyrsten for å redde Sylver fra undergang.
Lydboka inneholder fin musikk som er lagd spesielt til fortellingen.

Passer for deg som vil forsvinne inn i en magisk verden.
Synne, Ål bibliotek.

 

 

Til gys og glede!

Morrigans forbannelse av Jessica Townsend

Morrigan Kråkh har ingen vanlig bursdag å glede seg til; på ellevårsdagen sin skal hun dø. Alle ser ut til å glede seg til at hun forsvinner. Men hun forsvinner på en annen måte enn både hun og andre hadde tenkt: en hyggelig og mystisk fyr tar henne med gjennom en magisk portal og inn i den fantastiske byen Ingenlund. Kan hun endelig finne sin plass i verden? Dette er første bok i fantasyserien Ingenlund, som har blitt sammenlignet med Harry Potter-bøkene.

Passer for alle nysgjerrige barn som elsker det sprø og magiske – og tåler litt mørke
Synne, Ål bibliotek.

Vil du låne? Klikk her

 

 

 

Vakkert om å vinne tilbake til lyset.

Solvokteren av Lisa Aisato

Liljas verden er mørk og regntung. Lilja bor sammen med bestefar, som er gartner og klarer å forsyne landsbyen med litt grønnsaker så de så vidt overlever. Det har ikke alltid vært slik, Lilja husker så vidt at det fantes sol og varme da hun var liten, før moren hennes forsvant. Ved en tilfeldighet oppdager Lilja en vei inn i den forbudte skogen, og det hun finner får henne til å forstå at det er opp til henne å få sola og våren tilbake og dermed redde vennene sine og landsbyen. Boka er rikt illustrert. Fortelling for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Vil du låne boka? Klikk her.

 

 

 

Vi heier på Buffy!

Buffy By er talentfull av Ingeborg Arvola

Buffy By går i klasse 6B på Refstad skole og har fått i oppgave å skrive selvbiografi. Buffy vil helst skrive om slalåm, men aller helst vil hun kjøre slalåm. Hun var på et gratiskurs i slalåm i vinterferien og der viste det seg at hun er et naturtalent. Bare så synd de ikke har penger til treningsavgift, eller ski eller staver eller klær eller noen ting, egentlig. Men Buffy By mister ikke motet av den grunn. Og hun har alltid en god idé eller tre. Dette er en fortelling om Buffy By, ei fattig jente i rike Oslo. Talentløs med ball, men naturtalent i slalåm, verdens tredje dyreste sport. På en sår og humoristisk måte tar denne fortellingen opp et viktig tema det er skrevet lite om, nemlig om fattige barn i dagens Norge. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Vil du låne boka? Klikk her.

 

 

 

Perle om livets realitetar.

Døden av Endre Lund Eriksen og Sigurd Lilleng

Døden er fakta i livet. Men den kan vere ganske skummelt å tenke på, særleg viss nokon du sjølv er glad i er veldig sjuk. Guten i denne teikneserien får besøk av mannen med ljåen og er lite begeistra for denne pratsame fyren. Men kanskje han kan lære noko han ikkje visste om døden. Kvifor døyr me? Kva skjer med kroppen? Og er det noko att av oss etterpå? Teikningane går stort sett i kvitt og svart, med raudt som ein effekt innimellom.

Passar for alle frå cirka 8 år som likar litt skumle, men viktige fakta.

Vil du låne boka? Klikk her.

 

 

 

Ved å fortsette å bruke denne siden, samtykker du i vår bruk av cookies Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close