De fleste av de store hovedkarakterene fra de foregående bøkene er tilbake i denne historien, i forskjellige former, men de gjennomgående hovedkarakterene er sønnen til Harry Potter, Albus Severus Potter, og sønnen til Draco Malfang, Scorpius Malfang. Albus og Scorpius synes det er vanskelig å vokse opp i «skyggen» av sine velkjente fedre, noe som gjør at de havner i trøbbel når de prøver å forandre hendelser i fortiden. Boken bruker mye av historien fra de andre bøkene for å bygge opp denne, men klarer allikevel å holde fokus på det Albus og Scorpius går gjennom som bestevenner.
Dette er virkelig en bok Harry Potter fansen burde lese. Den er skrevet som et manus, men den er skrevet slik at man får et veldig bra visuelt bilde av historien.
Se her om boka er inne ved et av bibliotekene i Hallingdal.
Anne Marie Bekk, Hol folkebibliotek