Også i år er biblioteka i Hallingdal med på den digitale lesekampanjen Sommerles! Fra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til og med 7. klasse være med på den digitale leseaksjonen Sommerles sammen med barn fra 300 andre kommuner i landet. Sommerles er Norges kuleste lesekampanje og i fjor deltok over 31 000 barn! Målet med kampanjen er å lese mye og få masse flotte leseopplevelser i løpet av sommerferien.

Hva er Sommerles?

  • Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
  • Sommerles er for alle, og du konkurrerer først og fremst med deg selv. For hver bok du leser og registrerer på sommerles.no, får du poeng og går etter hvert opp i nivå. Sommerles gjør det gøy å lese!
  • I Sommerles kan du lese både vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller andre kan lese for deg – all lesing teller og gir poeng.
  • På sommerles.no kan du finne vennene dine sine boktips og du kan anbefale bøker for andre.
  • Barna får også tilgang til en spennende fantasyfortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve og kan løse oppgaver knyttet til denne.
  • I tillegg til poeng kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer – og selvfølgelig har vi kule premier som kan hentes på biblioteket!
  • Sommerles er for barn i 1.-7.klasse og varer fra 1. juni til 31. august.

Ingunn Thon kommer!

Vi gleder oss veldig til Sommerles-avslutningen, da kommer Ingunn Thon og lager fest og moro på biblioteka i Hallingdal.  Ingun Thon kommer fra Ål og er kjent fra Barne-TV, både som programleder og som stemmen til høna Turid og lammet Perla. Nå er hun aktuell med barneboka «Ollis».

Foto: Lovise Drotninghaug

Lørdag 2. september
Geilo folkebibliotek kl. 12.00
Ål bibliotek kl. 14.00

Lørdag 9. september
Hemsedal folkebibliotek kl. 11.00
Gol bibliotek kl. 13.00
Nes folkebibliotek kl. 15.00